SV Anto
SLIDER
previous arrow
next arrow
Slider

SARAJEVO: Prof. Stjepan Marić novi predsjednik Hrvatskog društva za znanost i umjetnost

Novi predsjednik Hrvatskog društva za znanost i umjetnost, s mandatom od dvije godine, jest prof. dr. Stjepan Marić, profesor na Mašinskom fakultetu u Sarajevu. Tako su odlučili članovi ove znanstveno-umjetničke udruge Hrvata u Federaciji BiH na svojoj 7. redovitoj izvještajno-izbornoj skupštini, koja je održana u subotu 8. studenog 2008. u Maloj galeriji sv. Ante u Sarajevu. Naime, od ukupno 46 glasačkih listića na 40 njih pisalo je ime prof. Marića, a šest glasova dobio je prof. dr. Stijepo Andrijić.
Na istoj skupštini izabrani su odnosno potvrđeni i dvojica dosadašnjih dopredsjednika fra Perica Vidić i prof. dr. Ante Mišković, te tajnik dr. Hrvoje Milošević i rizničar dr. Borislav Brozek. Ostali su isti i članovi Suda časti: dr. Nada Gabela, dr. Željko Šain i dr. Vladimir Premec, kao i Nadzornog odbora: dr. Mira Šunjić-Beus, dr. Mirko Grujić i dr. Jozo Sović. Glavni urednik časopisa Radovi, koji izdaje ovo Društvo i dalje je prof. dr. Josip Baotić.
Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost osnovano je u ratnoj 1993. godini u Sarajevu sa ciljem da organizira i unapređuje razvoj znanosti i umjetnosti kod Hrvata u Bosni i Hercegovini. Čini to tako da organizira i potiče izrade znanstvenih studija, istraživačkih projekata, elaborata i sl.; da organizira znanstvene skupove, javna predavanja, koncerte i umjetničke izložbe u pojedinim oblastima znanosti i umjetnosti, posebice u onim koje su značajne za nacionalni interes Hrvata; da izdaje časopis i druge znanstvene, stručne i umjetničke publikacije, te suradnjom s odgovarajućim asocijacijama, akademijama znanosti i umjetnosti i prosvjetno-pedagoškim institucijama u Federaciji BiH, Bosni i Hercegovini i inozemstvu.
Novi predsjednik Hrvatskog društva za znanost i umjetnost prof. Stjepan Marić zamijenio je u toj službi prof. dr. Julijanu Grbelja.

Sveti Anto 2022.
Najnovije slike
Foto-10-1024x576-1 199347-1 sv.-ante-bistrik-foto-halacevic-368x600 P1015588
Arhiva

BISTRIK – SAMOSTAN SV. ANTE Franjevačka 6 BiH-71000 SARAJEVO Tel.: 033/236 107 Fax: 033/236 108 E-mail: svantosarajevo@gmail.com
2017 - SVA PRAVA PRIDRŽANA